webhoszting, ügyfélelégedettség-mérés, promóciós pendrive, reklámajándék forgalmazás
Ügyfélelégedettség-mérés

Legújabb fejlesztésünkkel partnereinknek naprakész információi lehetnek ügyfeleik véleményéről. Az ügyfél az első - e-minőség!

részletek

Acer Campestre

  / Mezei juhar  

 

               Méret kapható 10/12

 

Általános leírás

Kétszikű cserje vagy fa. Bozótokban, cserjésekben, ligeterőkben, lágyszárúakban gazdag gyertyános-tölgyesekben, a domb és hegyvidéki övben fordul elő.


Élőhely, származás
Hazája Közép- és Dél-Európa. Sík és hegyvidéki fafaj. Inkább az enyhébb éghajlatot kedveli, de fagyálló. Bár üde, nedves termőhelyeken jobban növekszik, homokon, sőt száraz lejtőkön is megél.

Szár / Törzs
Fásszárú növény. Kérge már korán aprócserepekben repedezik, könnyen morzsolható, világosbarna.

Levél, lombozat
Levelei egyszerűek, állásuk keresztben átellenes. A levelek erezete tenyeres. Lombhullató. Levelei 3-10 cm hosszúak, gyakran ugyanilyen szélesek. Alakjuk kerekded vagy tojás alakú, 3 vagy 5 karéjú. A levélnyél 1-5 cm#160; hosszú, színoldala többnyire vöröses, tejnedvet tartalmaz. Alevélkaréjok száma 3 vagy 5, nem egyformák, tompák vagy lekerekítettek, durvafogasak vagy ép szélűek. A karéjok lefelé kisebbednek, A levélcsúcs a középső karéj, mely tompa vagy lekerekített. A levélváll szív alakú, a levélszél durva és lekerekített fogak kivételével a karéjok széle ép. A levelek színoldala sötétzöld és kopasz. A fonák
világosabb zöld,fiatalkorában puha szőrös, később lekopaszodik


Virág
A virág pártája halványsárga, öttagú, sugaras szimmetriájú. A szabadon álló csészék és szirmok, amelyek nagyjából egyformák, kissé pelyhesek, a porzók száma 8. A fürtre emlékeztető kettősbogas virágzat szélső virágai csak porzósak, a belsők kétivarúak (felemásvirágúság). A virágban lévő porzók és termő között találhazó úszóövszerű mézfejtő jól fejlett.

Termés
Termése ikerlependék. Termése ikerlependék, ami felsőállású magházból kialakuló két részre hasadó
szárnyas makk, melynek szárnyai egymással 180 fokos szöget zárnak be

.
Gondozás
A jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajt kedveli. Közepesen öntözzük, nem igényli, hogy . Elviseli a szárazságot. Fényigénye nagy, a direkt napfényt vagy a félárnyékot kedveli. Fagytűrő. A növény oltással vagy magról szaporítható.

 

 

cím: 7696 Hidas Külterület 076/4
telefon: +36 20-9392-171
e-mail: hofifaiskola.hu@gmail.com
e-mail küldés