webhoszting, ügyfélelégedettség-mérés, promóciós pendrive, reklámajándék forgalmazás
Ügyfélelégedettség-mérés

Legújabb fejlesztésünkkel partnereinknek naprakész információi lehetnek ügyfeleik véleményéről. Az ügyfél az első - e-minőség!

részletek

Alnus glutinosa

 / Enyves éger

              

               Méret kapható: 14/16

 

Általános leírás
Kétszikű fa.

Élőhely, származás

Előfordulása mérsékelt éghajlatú területeken jellemző. Patakok mentén ligeteket alkotó, lápokon gyakori faj

Szár / Törzs
Fásszárú növény. Egyenes törzsű fafaj. Kérge sötétbarna, kevésbé repedezett.

Levél, lombozat

Lombhullató. Levelei kerekdedek, kicsípettek vagy levágott csúcsúak, karéjosan fogazottak.

Virág
Virágzata barka virágzat. A porzós virágok látszólag barkákat alkotnak. A vöröses színű fellevelek tövében ülő porzós virágok valójában összetett virágzatot képeznek. A 4-4 porzót tartalmazó virágok kettősbogasak, majd ezek a virágzatot szerveződnek tovább a már jól látható barkákba, amelyek hosszúak (6 cm-ig), és rendszerint csoportokban csüngnek. A termős virágzatok rövidek (1 cm-ig), szintén összetett virágzatot alkotnak. A termős virágzatok is kettősbogas szerveződésűek, amelyek füzérbe bonyolódnak tovább. A termős virágzatok középső virága redukálódik, így a murvalevelek fedésében lévő virágzatokban 2 termés képződik.

Termés

Termése kupaccsal körülvett makk. A termésérés idejére a termős virágzat tengelye és a fellevelek elfásodnak, megnagyobbodnak (1-3 cm), a nyitvatermők tobozára emlékeztető képletet hoznak létre, amelyet tobozkának nevezünk. Az alsó állású magházból makk áltermés alakul, melynek szárnyas függeléke is van, ami segíti az apró termést a levegőben történő lebegésben, szállításban.

Gondozás

Bőségesen öntözzük. Fényigénye közepes.

cím: 7696 Hidas Külterület 076/4
telefon: +36 20-9392-171
e-mail: hofifaiskola.hu@gmail.com
e-mail küldés